Waterdichtheid

In welke mate is mijn horloge waterdicht?

30 meter / 3 ATM Het horloge is bestand tegen incidentele aanraking met water. Waterspetters afkomstig van bijvoorbeeld afwassen of regen vormen geen probleem. Douchen en zwemmen raden wij ten zeerste af. 30 meter waterdicht staat niet voor diepte, dit is slechts een fabrieksmatige aanduiding.

50 meter / 5 ATM Het horloge is niet geschikt voor het gebruik bij zwemmen, daar vele horlogemerken verschillende maatstaven hanteren. Drukwisselende omstandigheden die optreden bij duiken of het springen van een duikplank zijn uitgesloten. Het horloge is onder deze conditie goed bestand tegen regen en spatwater. In dagelijks gebruik probleemloos.

100 meter / 10 ATM Het horloge is uiterst geschikt om mee te zwemmen aan de oppervlakte (niet duiken). Douchen en normaal watergebruik vormen geen enkel probleem.

200 meter / 20 ATM Het horloge is geschikt voor elk watergebruik, van zwemmen tot duiken op elke gewenste diepte. Deze aanduiding betekent dat het horloge geschikt is voor duiksport. Na het verwisselen van een batterij is het horloge niet meer waterdicht, behalve wanneer dit is hersteld door een gespecialiseerde horlogereparateur. Automatische horloges zijn over het algemeen minder bestand tegen water dan quartz horloges. Edelstalen banden zijn in de regel beter bestand tegen water dan lederen banden.

Komt er toch water of condens in het horloge, dan kunt u bij Juwelier MomentuM terecht, ook als het uurwerk het nog doet. Vocht veroorzaakt roest, en roest kan het horloge ruïneren. Als het glas van je horloge breekt of barst, laat het dan vervangen. Zelfs door een kleine barst in het glas kunnen stof en vocht binnendringen en het binnenwerk beschadigen.

Waterdichtheid