Onderhoud zilver

Hoe kan ik mijn zilveren sieraad het beste onderhouden?l_hagerty_silver_cleanhh

Zilver kan, door zwavelverbindingen, makkelijk zwart worden. Vermijd zwavelhoudende substanties en chloor. Make-up, haarlak en parfum bevatten stoffen die als ze in aanraking komen met de goudlegeringen, vlekken kunnen veroorzaken op huid en kleding. Zilveren sieraden kunnen schoongemaakt worden met een zachte doek. Zilveren sieraden hebben meestal een rhodium laag. Zolang de zilveren sieraden mooi zijn kun je beter geen vloeibaar schoonmaakmiddel gebruiken. Indien uw sieraad wel een reiniging kan gebruiken, kunt u het volgende doen:

Worden de steentjes dof, of het zilver zwart, dan kun je de sieraden af en toe in een zeepsopje (bij voorkeur van groene zeep) dompelen. Borstel het sieraad hierin voorzichtig schoon met een zachte tandenborstel. Spoel het sieraad daarna af met lauw water en droog het met een flanellen doek.

Vanzelfsprekend kan een zilveren sieraad ook met een goed merk vloeibare juwelenreiniger worden schoon gemaakt. Wij adviseren het merk Hagerty voor al je kostbare bezittingen.