Onderhoud sieraden

HagertyHoe kan ik mijn sieraden het beste onderhouden?

Een sieraad is een gebruiksvoorwerp waar u voorzichtig mee om dient te gaan. Het is dan ook af te raden het sieraad om te houden tijdens het slapen of bij zwaar werk. U kunt de sieraden het beste bewaren in een apart doosje zodat zij niet kunnen krassen en/of breken. Parels mogen nooit tussen de andere sieraden worden opgeborgen, daar kunnen ze dan vaak hun glans en luster verliezen.

Alle sieraden zullen in het dragen krassen. De eerste kras valt vaak op maar na verloop van tijd zullen er meerdere krasjes ontstaan en krijgt het sieraad weer een egaal uiterlijk. Een diepe kras kunt u niet zelf verwijderen. Het sieraad zal opnieuw gepolijst of gematteerd moeten worden.

Slijtage: Alle sieraden slijten, voornamelijk bij intensief gebruik. Goud en Zilver zijn zachte metalen en daardoor extra gevoelig voor slijtage. Behandel ze daarom met zorg en draag ze dan ook niet bij zwaar huishoudelijk werk.

Glad of mat: Goud, zilver of staal kan een glad uiterlijk hebben (gepolijst) of een mat uiterlijk (gematteerd). Door het dragen zal een gepolijste ring iets matter worden en een gematteerde ring juist iets gladder. Dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit van het sieraad. Elk sieraad kan altijd opnieuw opgemaakt worden.

Schoonhouden en poetsen: Goud en zilver zijn edelmetalen, dat wil zeggen dat zij geen verbinding aan gaan met zuurstof, dit laatste kan je ook zeggen van roestvrij staal. Zilver wordt zwart, dit komt omdat het een verbinding aangaat met zwavel waardoor het oppervlak zwart wordt. Er zijn diverse producten in de handel waarmee u zilver kunt poetsen.

Service: Controlebeurten, polijsten en het schoonmaken van uw sieraden doen wij graag voor u en is in de meeste gevallen gratis.