Batterij wissel

2916-201401312240Het proces van een batterij wissel

Alle horloges worden met de grootse zorgvuldigheid behandeld. Zo wordt, alvorens het horloge open te maken, eerst de kast rondom de deksel gereinigd, zodat bij opening geen loszittend vuil in het uurwerk kan komen. Omdat door het dragen sommige deksels erg vast zijn gaan zitten, en bij enkele drukdeksels geen deksel opening aanwezig is kunnen wij kleine beschadigingen op de deksel soms niet voorkomen. Bij elke batterijwissel gebruiken wij Seiko batterijtjes, deze zijn van goede kwaliteit en gemaakt met een zilveren laag wat lekken voorkomt.

Vaak duurt een batterijwissel maximaal een half uurtje. Als u nog even een boodschapje doet, vervangen wij ondertussen uw batterij. Een nieuw batterijtje kost € 7,50

Test uw horloge op waterdichtheid

Bij het openen van het horloge kunnen wij vaak niet voorkomen dat de rubber pakking breekt. De oorzaak hiervan is dat de pakking door de tijd is verhard en zich heeft verkleeft met zowel de deksel als met de kast. Om er toch zeker van te zijn dat er niet zomaar condens in het horloge kan komen vervangen wij vaak al automatisch de pakkingen. Hierdoor is het horloge nog niet gelijk waterdicht maar ‘spatwaterdicht’. Wanneer uw wenst het horloge weer volledig waterdicht te hebben moet deze weer waterdicht worden gemaakt, dit doen wij alleen onder verzoek en volgens prijsopgave.