Onderhoud horloges

horlogeHoe kan ik mijn horloge het beste onderhouden?

Mechanisch horloge Wind een mechanisch horloge altijd op in de richting van de klok. Haal het horloge daarbij van je pols om het mechaniek zo min mogelijk te beschadigen. Ook al is het horloge ‘schokproef’, bescherm het altijd tegen harde stoten en schokken. Stel het ook niet bloot aan extreme temperatuurwisselingen. Leg het horloge bijvoorbeeld niet regelrecht van uw pols op een koud marmeren blad.

Waterdichtheid Tenzij bij aankoop duidelijk is vermeld dat je horloge waterdicht is, is het verstandig om het polshorloge niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Ook het dragen aan een vochtige pols wordt afgeraden.

Vervanging van batterij Laat de batterij van uw horloge direct vervangen wanneer hij leeg is. Lege batterijen kunnen lekken en dat is rampzalig voor het uurwerk. Vooral mechanische horloges bevatten bewegende onderdelen. Die delen worden gesmeerd met een bijzonder soort olie. Het is aan te raden het horloge elke twee tot drie jaar te laten reinigen en eventueel van nieuwe olie te laten voorzien. Juwelier MomentuM verzorgt deze reiniging en de vervanging van uw horlogebatterij.

Reparatie Probeer nooit het horloge zelf te repareren! Het uurwerk bestaat uit vele kleine onderdelen en het openen van een horlogekast kan je dan ook beter aan een deskundige overlaten. Voor al uw vragen over uw polshorloge kunt u bij ons terecht.